ДПС ще подкрепи в парламента предложеното от Мария Габриел правителство

В парламента сега трябва да продължи постигнатото с промените в Конституцията, с промени в законите, за да има реална съдебна реформа и битка с корупцията, съобщават от движението

Движение за права и свободи (ДПС, Централен съвет)
Движение за права и свободи (ДПС, Централен съвет) Източник: Zonanews

От ДПС заявиха, че подкрепят предложеното от ГЕРБ-СДС правителство. "Бойко Борисов, като лидер на ГЕРБ и Мария Габриел постъпиха отговорно към България като върнаха изпълнен проучвателния мандат със състав и структура на правителство на ротацията", пишат от Движението.

 

"Те постъпиха отговорно към хората и към държавата, като я спасяват от безвремието на служебните правителства и политическата криза, на каквито бяхме свидетели в последните три години и които никога повече не трябва да се повтарят, поставяйки националния интерес над партийния", се казва в позицията им.

 

"Както заявих вчера, това правителство ще получи подкрепата на ДПС, защото е важно да продължим да работим за хората, както го правихме последните 9 месеца. И ще подкрепяме правителството, докато работи за хората и си спазва обещанията към българските граждани", съобщава съпредседателят Делян Пеевски.

 

"В парламента сега трябва да продължи постигнатото с промените в Конституцията, с промени в законите, за да има реална съдебна реформа и битка с корупцията...Хората и страната имат нужда от стабилност и сигурност, които ние като лидери на партиите си им дължим и ДПС няма да отстъпи от тази своя отговорност", добавя Пеевски.

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени