ДСБ потвърди подкрепата си за академик Николай Денков като премиер

Считаме, че няма промяна в политическия анализ, довел до подкрепата ни за Денков и постигнатата управленска формул", заявиха от ДСБ

Демократи за силна България (ДСБ)
Демократи за силна България (ДСБ) Източник: Zonanews

Демократи за силна България (ДСБ) потвърди подкрепата си за академик Николай Денков като премиер, реши заседание на партията на Атанас Атанасов, което прати сигнал на ГЕРБ за продължаване на преговорите за правителство. След станалия публичен запис от заседанието на техните коалиционни партньори "Продължаваме промяната", от ДСБ не смятат, че има сериозна промяна в политическата ситуация.

 

"Считаме, че няма промяна в политическия анализ, довел до подкрепата ни за Денков и постигнатата управленска формула", заявиха от ДСБ. Партията декларира, че не се поддават на политически интриги и шантаж, особено които са координирани от "силите, които целят отклоняване от евроатлантическия път на България и връщането и в прокремълската сфера на влияние".

 

От ДСБ заявяват, че ще положат всички усилия да се излъчи редовен кабинет, който да овладее политическата криза и да проведе необходимите реформи.

 

В събота следобед Мария Габриел, номинирана от ГЕРБ за премиер, обяви, че замразява разговора с ПП-ДБ за подкрепа за втория мандат с ротация, докато не получи извинение от името на всички българи и най-вече на директорите на училища и службите за сигурност, които били заплашени с политическа чистка от ръководството на ПП при техен кабинет. Вчера обаче Николай Денков потвърди, че разговорите продължават. Двамата са се чули по телефона.

 

Днес в 17 часа предстои вторият мандат да бъде връчен от президента Румен Радев, с което започва да тече и конституционният седемдневен срок, в който мандатът да бъде изпълнен.

Още от "България"

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на

Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени