Дясната ръка на Черепа Георги Попов пристигна в България под конвой

Попов е бил придружен от Дубай от служители на ГД "Охрана"

Георги Попов пристигна от Дубай
Георги Попов пристигна от Дубай Източник: NOVA

Георги Попов, сочен за приближен на бизнесмена Васил Божков, вече се намира в България. Това стана, след като той кацна София с полет от Дубай, посочва NOVA. Попов е бил придружен от Дубай от служители на ГД "Охрана". Очаква се той бъде откаран в ареста на националното следствие. Предстои да му бъдат предявени обвинения и прокуратурата да прецени дали ще поиска от съда да му наложи мярка за неотклонение.

 

Съдебните власти на Обединените арабски емирства са допуснали екстрадицията на Георги Попов в България, каза по-рано днес говорителят на главния прокурор Сийка Милева.


Попов е обвинен като участник в престъпна група, ръководена от бизнесмена Васил Божков, който все още се намира в Дубай. 

По думите на Милева, Попов е предаден на служители на ГД "Охрана", които пътуват с него. След като пристигне у нас, той ще бъде конвоиран до ареста и ще му бъдат предявени обвинения, добави тя. 

 

Прокурор Милева уточни, че е преценка на наблюдаващите прокурори по делото каква мярка за неотклонение да бъде поискана за Попов и кога ще бъде внесено искането за нея в съда. 

Още от "България"

Шофьорите да внимават – започва ремонтът на част от магистрала "Тракия"

При засилен трафик в участъка от АМ "Тракия" и по указание на "Пътна полиция", може да се въвежда реверсивно движение с две ленти в посока Пловдив и една към София от 14 ч. в петък до 14 ч. в събота

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени