Джамбазки: ВМРО ще има кандидат за президент, но това няма да съм аз

Не сме взели окончателно решение, каза още той

Ангел Джамбазки
Ангел Джамбазки

"Ние от ВМРО ще се явим самостоятелно на изборите. Трябва да имаме кандидатура за прeзидент. Това няма да съм аз". Това заяви евродепутатът и зам.председател на ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на "Събуди се" по NOVA.

 

"Не сме взели окончателно решение. Ще ни трябва кандидатура за президент, която да обединява около себе си патриотичния глас на българските избиратели", посочи още той.

 

На въпрос дали от ВМРО биха подкрепили "Продължаваме промяната", Джамбазки отговори: "Тези двамата мъже изглеждат много симпатичо. Хората ги припознават и харесват, но влязоха в политиката с непочтеност, визирам въпроса с гражданството".

 

И допълни: "За нас винаги единствената затворена врата е била тази за ДПС. Можем да водим разговори, но ако от начало водим измамни такива, това няма да е добре за българките избиратели".

 

Проблемът с границите не е медиен балон. Само от вчера има новини за напрежение по 2-3 граници - на сръбско-косовската граница, очакват се първите групи от Афганистан, които са тръгнали към Западна Европа, заяви Джамбазки. 

Той каза, че очаква голяма мигрантска вълна. "Има няколко хиляди км между Афганистан и нашата граница, затова още нямаме очаквания натиск. Първите хора, които избягаха оттам се изтеглиха със самолети с онези, за които са работили. Големи групи хора ще бъдат принудени от обстоятелствата и от чисто битови причини да тръгнат на Запад", прогнозира той.

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени