Екатерина Захариева: Имаме силата, смелостта и знанията да направим правителство

Със смесени чувства съм за Асен Василев, когота познавам от служебното правителство през 2013 г., добави тя

Екатерина Захариева
Екатерина Захариева Източник: МВнР

Идва зима и цените ще растат,какво се прави с тази инфлация,която е по-висока от средноевропейската. Какво става и с мерките, бизнесът твърди,че парите не стигат до тях. Хората очакват действия,а не политически лозунги. Това каза по БНТ бившият вицепремиер и външен министър Екатерина Захариева в студиото на “Денят започва с Георги Любенов”. по БНТ.

 

Партиите на протеста имаха два пъти шанс да направят правителство и да покажат, че могат да управляват. Два пъти показаха, че са немощни и не могат да го направят. Още от първата седмица влязоха в разпри и скандали от трибуната - беше срамно, такова падение в парламента не съм виждала. Ние бяхме готови да бъдем в опозиция,само че ИТН се обяви за опозиция - с председател на НС и председатели на 7 парламентарни комисии. Така обобщи случилото в 46-ото Народно събрание депутатът от ГЕРБ.

 

“Много се надявам всички ние, всички политици, да се вразумим и да започнем да излъчваме, да правим това, което сме обещали в предизборните си програми на хората. После всички ще берем плодовете на случващото се - неслучайно парламентът е с най-нисък рейтинг”, продължи тя. 

 

Захариева акцентира, че на ГЕРБ не може да се поставят условия от други партии. "Борисов е нашият политически лидер, никой няма намерение да го сменя, нито пък той да си дава оставката. Да не ни поставят условия", категорично заяви народният представител от ГЕРБ-СДС.

 

Според нея парламентът не е направил нищо съществено за краткото си съществуване. Актуализацията на бюджета е била нужна на президента Радев и служебното правителство с една-единствена цел - да се похвалят с вдигането на пенсиите. Хората, обаче, очакват обещаните реформи и сигурност, подчерта Захариева. И продължи: "Радев поиска отпадане на санкциите за Русия, не внесоха Плана в Брюксел, колегите ми външни министри са притеснени от случващото се в България". 

 

Не се страхуваме от конкуренция, други се притесняват, дабови тя. И разкри, че познава Василев от служебния кабинет на Плевнелиев през 2013 г. "Със смесени впечатления съм за него", заяви Захариева.

 

По думите ѝ е управление без коалиция е невъзможно. “България не е имала еднопартийно правителство от много, много години. Крайно време да се обединяваме около нещата в програмите, въпреки че всички политически партии имат различия - тези, които ни обединяват и се очакват от българските граждани”, каза още тя.

 

Захариева добави категорично, че в ГЕРБ "имаме силата, имаме смелостта и знанията да направим правителство".

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени