Екатерина Захариева: Нямате си представа колко хора ме спират по улицата и ми казват, че се притесняват да гласуват с машина по различни причини

Бившият външен министър коментира обвиненията на ПП срещу управлението на ГЕРБ за ветото върху България за влизане в Шенген

"Когато се премахна изборът на хората да гласуването с хартиените бюлетини. Нормално е да подкрепим, при положение, че това е наша политика от години. Аз съм 13 МИР Пазарджик. Нямате си представа колко хора ме спират по улицата и ми казват, че се притесняват да гласуват с машина по различни причини. Притесняват се да не се изложат", заяви по bTV бившият външен министър и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева.

 

"Флаш паметта се записва и тя се предава в Централната избирателна комисия. Всеки може да провери резултатите", посочи тя. "Ние спечелихме изборите при изцяло машинно гласуване. Смешни са аргументите на "Продължаваме промяната", че си купуваме избори. Нямаме никакво притеснение от машините и това са спекулации", допълни народният представител.

 

"Ако трябва, ще внесем и кабинет на малцинството. Най-вероятно няма да бъде подкрепен. Надявам се да надделее разумът. Подкрепа няма да дойде от "Възраждане". Надяваме се да дойде от "Демократична България". Погледнете колко пъти сме внасяли идентични предложения с ДБ", добави тя.

 

Отговор на въпроса дали Десислава Атанасова ще е предложението на ГЕРБ-СДС за министър-председател ще има в понеделник, коментира Захариева.

 

"Ще направим всичко възможно да има кабинет. Неслучайно правим компромиси. Дадохме пропорционална възможност и за ръководства на комисии", обясни Захариева.

 

Бившият външен министър коментира обвиненията на ПП срещу управлението на ГЕРБ за ветото върху България за влизане в Шенген. "Отново виждаме политическо противопоставяне. Аз си мисля, че когато бившият министър-председател Кирил Петков обясняваше в цяла Европа, че в България е много зле, доведе до това, че даде аргумент на Нидерландия. Така не се прави външна политика. Петков се хвалеше, че е голям приятел с Рюте – защо не успя да го убеди?", посочи бившият министър на външните работи.

Още от "България"

Премиерът Главчев възложи на ДАНС проверка и даде на прокуратурата казуса с болницата "Мама и Аз"

В сигнала до прокуратурата Главчев иска да бъде направена проверка, която да установи налице ли са данни за извършване на престъпления по посочените факти и обстоятелства, свързани със създаване на болницата

Прочетете повече прочетете повече

Три дни Хасково ще пее и танцува с "Китна Тракия пее и танцува"

Председател на журито на Първа сцена е изтъкнатият български хореограф и дългогодишен главен художествен ръководител на ансамбъл "Китна Тракия" Трендафил Димитров, членове са Красимир Димитров- хореограф и Диляна Пецова – етнограф от РИМ-Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени