Елеонора Митрофанова е привикана в МВнР заради издирването на Христо Грозев от РФ

Ще бъде обсъдена и забраната за изучаване на български език в окупираните райони на Украйна от Руската федерация

Елеонора Митрофанова
Елеонора Митрофанова Източник: Руские вести

Посланикът на Русия в София Елеонора Митрофанова e извикана на среща в МВнР в първия работен ден след празниците, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР) във връзка с обявеното федерално издирване на българския разследващ журналист Христо Грозев от Министерството на вътрешните работи на Руската федерация.

 

На срещата ще бъде обсъдена забраната за изучаване на български език в окупираните райони на Украйна от Руската федерация, свалянето на портрети на български исторически личности, както и обявеното издирване на българския разследващ журналист Христо Грозев,  уточниха от МВнР.

 

Журналистът от разследващия сайт "Белингкат" Христо Грозев бе обявен за издирване от Русия. В съобщение на Министерството на вътрешните работи на Русия се казва, че той е издирван за нарушаване на "член от Наказателния кодекс на Руската федерация".

Още от "България"

Премиерът Главчев възложи на ДАНС проверка и даде на прокуратурата казуса с болницата "Мама и Аз"

В сигнала до прокуратурата Главчев иска да бъде направена проверка, която да установи налице ли са данни за извършване на престъпления по посочените факти и обстоятелства, свързани със създаване на болницата

Прочетете повече прочетете повече

Три дни Хасково ще пее и танцува с "Китна Тракия пее и танцува"

Председател на журито на Първа сцена е изтъкнатият български хореограф и дългогодишен главен художествен ръководител на ансамбъл "Китна Тракия" Трендафил Димитров, членове са Красимир Димитров- хореограф и Диляна Пецова – етнограф от РИМ-Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени