Емил Радев: На върха на държавата трябва да бъде човек като проф. Герджиков

Квотите ни за риболов са застрашени, ако товарът на кораба "VeraSu" се изсипе в Черно море, добави той

Емил Радев
Емил Радев Източник: ПП ГЕРБ

Лично на мен тази кандидатура ми харесва, проф. Герджиков има впечатляваща автобиография и профил. Такъв човек трябва да бъде на върха на държавата. Просперитет се получава чрез образование, наука, консенсус. В ГЕРБ текат номинациите. Накрая ще има решение на Изпълнителната комисия, която е висшият орган на управление на ГЕРБ. Това каза в интервю за сутрешния блок Bulgaria ON AIR евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев.

 

"Алтернатива винаги има, това са избори, всеки ще може да види плюсовете и минусите на една или друга кандидатура по време на предизборната кампания и да направи своя избор", допълни още Емил Радев.

 

"Видяхме как се разтоварва кораб с опасни материали. Явно не сме подготвени за такива ситуации. Това е огромна екологична бомба, можем да поискаме помощ от нашите европейски партньори. Ако се изсипе този товар в морето, ще бъдат застрашени и квотите ни за риболов в Черно море, както и туристическият бранш по Северното Черноморие. Уволненията няма да решат казуса, тук трябва да се използва капацитетът на всички държавни структури. 11 дни нищо не се прави, корабът даже не е укрепен, вероятността да се разбие в скалите е много голяма. Ние разчитаме на туризма и риболова, това което става в тази защитена местност може да бъде пагубно за нашия имидж“, заяви Емил Радев.

Още от "България"

Три дни Хасково ще пее и танцува с "Китна Тракия пее и танцува"

Председател на журито на Първа сцена е изтъкнатият български хореограф и дългогодишен главен художествен ръководител на ансамбъл "Китна Тракия" Трендафил Димитров, членове са Красимир Димитров- хореограф и Диляна Пецова – етнограф от РИМ-Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени