ЕРМ Запад: Отстраняването на авариите в Западна България продължава

Мобилизирани са над 600 служители на ЕРМ Запад и Електрохолд. До края на деня се очаква електрозахранването да бъде възстановено.

ЕРМ Запад
ЕРМ Запад Източник: Zonanews

Екипите на ЕРМ Запад продължиха и през нощта да отстраняват авариите, причинени от обилния снеговалеж в събота. Възстановено е електрозахранването на по-голямата част от засегнатите битови клиенти. Все още има потребители без ток в отделни населени места от общините Кюстендил, Трън, Троян, Ихтиман, Самоков и селища край Панчарево, които се захранват през трудно достъпни високопланински електропроводи.

 

Отстраняване на аварии по електропреносната мрежа
Отстраняване на аварии по електропреносната мрежа Източник: ЕРМ Запад

За да достигнат служителите на ЕРМ Запад до авариралите участъци, се налага рязане на паднали дървета, като тези дейности се координират с местните горски стопанства. Работата се затруднява от непочистените пътища, преспите и заледяванията. Там, където има технологична възможност и повишеното потребление го позволява, се осигурява резервна схема на захранване, което означава, че през следващите дни ще се работи за възстановяване на нормалната схема и това може да доведе до смущения.

 

Отстраняване на аварии по електропреносната мрежа`
Отстраняване на аварии по електропреносната мрежа` Източник: ЕРМ Запад

Кризисният щаб на ЕРМ Запад продължава да пренасочва екипи към местата, които са останали най-продължително без електрозахранване и където има най-голяма концентрация на битови клиенти. Мобилизирани са над 600 служители на ЕРМ Запад и Електрохолд. До края на деня се очаква електрозахранването да бъде възстановено.

 

Информацията за прекъсванията и очакваното време за възстановяване на електрозахранването непрекъснато се актуализира. Тя е достъпна на сайта www.ermzapad.bg в секция "За клиента", подсекция "Прекъсвания": https://ermzapad.bg/bg/za-klienta/prekusvania/.

 

Редовно информация се публикува и в секция "Актуално": https://ermzapad.bg/bg/za-klienta/aktualno/. Сигнали за липса на електрозахранване може да се подават незабавно на формата за електронна комуникация: https://info.ermzapad.bg/webint/vok/contact-us.php. Денонощната телефонна линия на дружеството е 0700 10 010.

Още от "България"

Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027

Прочетете повече прочетете повече

Стартира кампанията "Следи от изчезване", която цели да запознае обществото със застрашените от изчезване видове в Бълга

Велинград ALCALIA за пореден път се ангажира с мисията си да подпомогне опазването на екологичното разнообразие в българските планини, като споделя ценна информация как можем да запазим естествените им местообитания

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени