Евгения Алексиева, ГЕРБ: Национално отговорно е да направим предложение за състав на правителство

На преговорите при президента Радев в понеделник партия ГЕРБ ще отиде с готово предложение за правителство

Евгения Алексиева
Евгения Алексиева Източник: БНТ

Бойко Борисов не е задължен да присъства в Народното събрание при подаването на оставка на правителството. Вчерашното заседание не показа голяма моралност, защото при конституирането на Народното събрание всички видяхме как точно се проведе. Това коментира в "Денят започва" Евгения Алексиева - секретар на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Тя обясни, че днес в Народното събрание Томислав Дончев ще защити Националния план за възстановяване и развитие. Бойко Борисов е в отпуск.

 

По повод разпускането на Националния оперативен щаб Алексиева заяви: "Много от формациите, които в момента са в парламента, дори не признаваха COVID-19, сега говорят, че този оперативен щаб трябва да продължи под някаква форма своята работа". ГЕРБ винаги е била национално отговорна партия, както и г-н Борисов. Винаги сме работили в защита на българските граждани. Ние пак ще покажем, че сме национално отговорни и ще направим предложение за състав на правителство. Това го дължим на нашите избиратели и нямаме право да ги разочароваме и излъжем, каза Алексиева. Тя допълни, че има входирано предложение за състав на комисия за ревизия на управлението. "Днес предстои да гласуваме това предложение, както и комисия, която да бъде сформирана. Това ще покаже добрата работа на изпълнителната власт".

 

На преговорите при президента Радев в понеделник партия ГЕРБ ще отиде с готово предложение за правителство. Евгения Алексиева не назова имена на министри в кабинета, който ще предложи ГЕРБ. А за Даниел Митов каза, че е млад и доказал се човек. Според нея ситуацията в момента изисква редовен кабинет.

Още от "България"

Али Агджа: Решението за атентата срещу папата е взето от отдел "Тринадесети" на КГБ, тоест "отдел Убийства" на КГБ

Истината е тази. Кремъл искаше да убие папата с полски произход. Защото папата представляваше голяма заплаха за съществуването, за оцеляването на Съветската империя, свидетелства Агджа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени