Фандъкова: Убедена съм, че проф. Кантарджиев ще допринесе повече хора в София да пожелаят да се ваксинират

Продължава работата на откритите пунктове за ваксинация в Южен парк, Борисовата градина, Северен парк, пише Фандъкова

Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова Източник: Софийска община
Благодаря на проф. Кантарджиев, че прие поканата ми да участва в организацията на процеса на ваксинация в София. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си в социалната мрежа "Фейсбук". "Убедена съм, че както със знанията и опита си, така и с умението му да обяснява проф. Кантарджиев ще допринесе повече хора в София да пожелаят да се ваксинират", написа Фандъкова. В поста си кметът уточнява, че е важно преди есента да го направим във възможно най-голям процент, за да избегнем нова вълна от COVID и нови строги мерки.
 
"Столична община първа стартира ваксинацията в парковете, където на открито и удобно всеки може да получи ваксина по избор. От днес имаме още един пункт до езерето в кв. "Дружба". Продължава работата на откритите пунктове за ваксинация в Южен парк, Борисовата градина, Северен парк. Организираме ги съвместно със столичната здравна инспекция, общинските болници и поликлиники, и дирекцията за аварийна помощ на общината. Благодаря на всички колеги, които и този уикенд са отново на работа", допълва кметът.
 
Адреси на откритите пунктове за ваксинация през уикенда:

Южен парк, вход от бул. "Гоце Делчев"
Борисова градина до езерото "Ариана"
Северен парк, вход от ул. "Бели Дунав"
Кв. "Красна поляна", паркинга на Т-Маркет на бул. "Възкресение"
Парк "Дружба", до Културния дом
 
Работното време е от 9.00 до 16.00 ч.
 

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени