Филип Станев, ИТН: Виждаме дългата ръка на английското правосъдие по адрес на Асен Василев

Предложените от Христо Иванов министри не са с този ангелоподобен образ, който им беше изграден

Филип Станев
Филип Станев Източник: БТА

"Не знаем защо "Демократична България" реагира така. Какво се случи, че излезе тази декларация, тези властови претенции? Г-н Иванов посочи три персони, три личности конкретно (за новото правителство) и то в декларация от парламентарната трибуна. Защо го направи? Не знаем", заяви пред bTV зам.-председателят на "Има такъв народ" Филип Станев.

 

По думите му, служебните министри, предложени от Христо Иванов "не са с този ангелоподобен образ, който им беше изграден". "Оказа се, че те имат проблем със закона", каза Станев за Асен Василев и Кирил Петков. "Асен Василев каза, че си е спечелил делата в Ню Йорк, но ние говорим за делата в Лондон, където има извънсъдебно споразумение. Такова споразумение постигаш, когато си виновен. Не сме предлагали на Василев министерски пост три пъти, водихме три разговора. Предложихме му нещо, което той отхвърли – той щеше да заеме сериозна позиция. Да ви кажа, малко се радваме, че не се случи – представете си, че това се беше случило по-късно", каза още Станев и иронично добави: "Виждаме дългата ръка на английското правосъдие по адрес на г-н Асен Василев".

 

"Не търсим подкрепа от ДПС, оказа се, че нямаме особено много допирни точки. Експертни срещи след това с ДПС нямаше, за разлика от другите парламентарни партии. Разминаваме се в някои неща с тях – съдебната система и фигурата на главния прокурор. Важното е да се изчегърта това, което направи възможно да имаме "Магнитски", Пеевски, чекмеджета, кюлчета", обясни той.

 

"Оставаме отворени към разговори с ДБ и "Изправи се БГ! Ние идваме". Чакаме прагматика, конкретика, да си изпълнят казаното на консултациите. Вратата е отворена, но те трябва да решат, каза Станев. Коалиционни споразумения няма да подписваме – това го заявихме категорично", заяви Станев. Той съобщи, че партията на Трифонов е готова с кандидат за премиер. "Досега този човек не е бил действащ политик", уточни Станев. "Слави Трифонов е в чудесно здравословно състояние, всеки ден играе баскетбол", завърши депутатът.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени