Филип Станев: В състава на новия кабинет няма да има никой от служебните министри

Асен Василев е канен само веднъж в проектокабинет на ИТН, разясни той

Филип Станев
Филип Станев Източник: 7/8 TV

"Случилото се вчера не беше никакъв сценарий. Трябваше да се спази една конституционна процедура и това и стана. Трябваше да се действа категорично, спокойно и хладнокръвно заради всичките тези слухове, които витаеха в публичното пространство, изречени неверни твърдения, изречени обвинения и неистини". Това разкри в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" Филип Станев от "Има такъв народ".

 

Властта за нас не е самоцел, допълни Станев. "Как да оттеглим Петър Илиев, като ние не сме го номинирали? Странно откъде дойде тази информация. Това е фигурата на премиера ( Пламен Николов, бел. ред.) от 12 дни. С Николов работим повече от 3 години, той е един от топекспертите, които изготвиха програмата, която има нашият политически проект. Името на Петър Илиев не бе лансирано, не бе обсъждано", добави той.

 

Филип Станев бе категоричен, че в бъдещ проектокабинет няма да взимат министри от служебното правителство, както и от другите парламентарно представени сили.  Асен Василев е канен само веднъж в проектокабинет на ИТН, разясни той. Ще има обаче имена от първия състав на проектокабинет, който ИТН бяха обявили. Зам.-председателят на ПГ на ИТН цитира английската поговорка, че "Любопитството уби котката". По повод искането за споразумения от другите партии той коментира, че 100 процента от разводите са започнали с подпис и с брак.

 

Станев допълни, че са искрени в отношенията си с "Демократична България". Определи декларацията им от парламентарната трибуна като изненадваща. "В първия ни разговор г-н Иванов, генерал Атанас Атанасов, категорично заявиха, че нямат претенции за конкретни лица за министерски постове", заяви Станев.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени