Филмът "Уроците на Блага" с Кристален глобус в Карлови Вари

"Уроците на Блага" триумфира освен с голямата награда "Кристален глобус", така и с отличието за отстояване на християнските ценности чрез киното

Уроците на Блага
Уроците на Блага Източник: Facebook/Karlovy Vary International Film Festival

"България, бъди горда! Триумф на българското кино в Карлови Вари!", написа развълнуван от победата актьорът Герасим Георгиев - Геро във "Фейсбук" в събота вечер. 

 

Българската криминална история "Уроците на Блага" от режисьора Стефан Командарев спечели голямата награда и 25 000 долара на 57-ия филмов фестивал в Карлови Вари, слагайки началото на седмицата на празник на художествени филми, звезди и смели световни творби, отбеляза българския успех и "Variety". 

 

Наричайки филма си почит към поколението на родителите си, много от които станаха жертви на грубия преход към капитализма, Командарев прие своя "Кристален глобус" от звездата на Холивуд Робин Райт и президента на фестивала Иржи Бартоска. 

 

"Уроците на Блага" триумфира освен с голямата награда "Кристален глобус", така и с отличието за отстояване на християнските ценности чрез киното, а Ели Скорчева заслужи признанието "най-добра женска роля". Във филма тя влиза в ролята на пенсионирана учителка, която става жертва на телефонни измами и остава без никакви спестявания. 

 

"С разпродадени прожекции, вариращи от представянето на Ръсел Кроу "Господар и командир: Отдалечената страна на света" до редки японски шедьоври на Ясузо Масумура и почит към актрисата Даниела Коларова, чешката публика отново доказа, че е гладна за всякакъв вид филми - усещане, което не може да изпита на друго място", пише Variety.

Още от "България"

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на

Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени