Фотоконкурс търси най-добрите обекти "от твоя град“

Как и по какъв начин могат да участват асеновградчани

Асеновград
Асеновград Източник: Община Асеновград

Министерството на регионалното развитие и благоустройството обявява фотоконкурс на тема "ОПРР обновява и вдъхновява - покажи ни най-добрите обекти от твоя град". Идеята на инициативата е граждани от цялата страна да открият и да покажат със снимки проектите по Оперативна програма "Региони в растеж", с които се обновяват и модернизират градовете с европейски инвестиции. Така ще бъде предизвикван и възстановен интересът към различните региони в страната в контекста на подготовката и стартирането на новата Програма "Развитие на регионите" 2021-2027 година.

 

Снимките трябва да показват как чрез финансирането от ОПРР Вашият град се е променил, защо се гордеете с него и го подкрепяте, за да има по-добро бъдеще и европейско развитие. Фотосите могат да включват обновени обекти на културната, туристическата, образователната, социалната, здравната и пътна инфраструктура, обновените паркове и площади, междублокови пространства, детски градини, училища, жилищни и обществени сгради, спортни площадки и центрове, реновирани здравни заведения, обществен транспорт и внедрени интелигентни решения за управление на населените места.

 

Големината на снимките трябва да е между 2 МB и 6 MB. Всички желаещи да участват във фотоконкурса трябва да изпратят фотоси на обектите на имейл: fotokonkurs@mrrb.government.bg  придружени с име на автора, телефон за връзка и кратка информация с какво го впечатлява този проект и с какво допринася за развитието на града. Участниците трябва да попълнят и декларация, че са автори на снимковия материал и дават съгласие за популяризирането им в събитията на управляващия орган на Оперативна програма "Региони в растеж" и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

 

Конкурсът ще продължи до 6 декември 2022 г., включително. До 10 декември 2022 г., жури в състав служители на министерството, включително на Главна дирекция "Стратегическо планиране и програми за регионално развитие", която е управляващ орган на ОПРР, както и дизайнери ще определят най-добрите творби, които ще бъдат отличени и наградени по време на годишното информационно събитие на програмата.

 

Тогава ще бъде връчена една голяма награда и призове за победителите за всеки един от 6-те региона за планиране в страната, както и поощрителни награди, подходящи за спорт и свободно време. Най-добрите снимки ще бъдат включени във фотоизложба по време на Годишното информационно събитие и популяризирани чрез новия сайт на Програма "Развитие на регионите" 2021-2027 г. и в офисите на управляващия орган на ОПРР.

 

Кампанията за подбор и награждаване на най-добрите снимки с обновени обекти по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. се организира за втори път от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Управляващия орган на ОПРР.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени