Гълъб Донев: Държавата отпуска 800 млн. лв. заем на "Булгаргаз"

Това решение идва, след като МЕ в сътрудничество с МФ са изготвили план за финансово оздравяване на "Булгаргаз"

Булгаргаз
Булгаргаз Източник: БТА

Държавата ще отпусне 800 млн. лв. заем на "Булгаргаз". Това каза служебния министър-председател Гълъб Донев преди заседанието на служебното правителство. Условията, с които дружеството ще възстанови тази сума, ще бъдат определени с решение на Министерския съвет.

 

Това решение идва, след като Министерството на енергетиката в сътрудничество с Министерството на финансите са изготвили план за финансово оздравяване на "Булгаргаз".

 

Според Донев този заем ще стабилизира финансовото състояние на "Булгаргаз" и ще гарантира сигурността на доставките на природен газ за предстоящия отоплителен сезон.

 

"Държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи, с изрядни и професионално подготвени юридически документи. Недупостимо е да се поставя пдо съмнение волята на България за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, още повече когато това се прави за предизборна употреба", коментира още служебният министър-председател.

 

Седмица по-късно мога да добавя още една задача, която е свършена от кризисния щаб в енергетиката - освен, че търси бързи и ефективни решения за гарантиране на доставките на природен газ, кризисният щаб ще има и задача да възстанови синхрона и добрата кординация между институциите, заяви Донев.

Още от "България"

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на

Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес

Прочетете повече прочетете повече

Асен Йорданов от БиволЪ: Метаданни разкриват, че Лена Бориславова и Никола Минчев са фалшифицирали подписи

Бях изумен, когато видях, че пълномощното е за Лена Бориславова, с моето име и с моя изкопиран подпис, заяви пред bTV Атанас Русев от сдружението на "Да запазим Корал"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени