ГДБОП спря достъпа до 12 сайта

Причината е незаконно използване на музика като обект на авторското и сродни на него права

Главна дирекция "Борба с организираната престъпност (ГДБОП)"
Главна дирекция "Борба с организираната престъпност (ГДБОП)" Източник: Zonanews

Служители на дирекция "Киберпрестъпност" – ГДБОП проведоха операция за предотвратяване на незаконно използване на музика като обект на авторското и сродни на него права. Действията са реализирани вчера под наблюдението на Софийската районна прокуратура, съобщават от МВР.

В хода на спецакцията киберполицаите установили собственика на 12 сайта, които изградил и подържал, за да предлага на потребителите им достъп до популярна музика в различни страни, като осигурявал възможност за свалянето им в mp3 формат.

Поради констатирани множество нарушения на правата върху обекти на интелектуалната собственост е преустановен достъпът до12 сайта. Като доказателства са иззети документи и дигитални устройства, чрез които е осъществявана незаконната дейност.

Операцията е проведена в координация с Европол в рамките на ЕMPACT (Програма за мултидисциплинарно и многоведомствено оперативно сътрудничество за борба с организираната престъпност на ниво ЕС с приоритетна дейност по борба и разрушаване на престъпни мрежи и престъпни дейности на  индивидуални предприемачи, участващи в престъпления срещу интелектуална собственост, ръководена от Република България).

Още от "България"

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на

Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени