Ген. Константин Попов: Мислим с 10-12 г. напред за модернизацията в отбраната

Бюджетът трябва да се изразходва ефективно и целеносочено, модернизацията е водеща, каза пред БНТ председателят на парламентарната комисия по отбрана ген. Константин Попов

Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов
Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов

Предстоят договори за модернизация на Сухопътните войски, трябва да приемем програмата за развитие на отбранителните способности. Затова мислим с 10-12 г. напред", каза в студиото на  "Денят започва" по БНТ председателят на парламентарната комисия по отбрана и народен представител от ПП ГЕРБ ген. Константин Попов. Той допълни, че в новия буджет е заложено 10-процентно увеличение на заплатите в армията. "Последните години стабилно се увеличават възнагражденита, близо 50 процента за 4 г. Това направи армията по-привлекателно място за кариера. Трябва да отдадем заслуженото и на премиера, и на цялото правителство", разкри ген. Попов.  
По отношение за договорите за Сухопътните сили, председателя на парламентарнта  комсия по отбрана сподели, че за момента предложенията за цена надвишават планираното. 
"Беше изратено запитване за цена и наличност за следващите самолети Ф16. Трябва да се продължи, вси още не е получен отговор. Ще трябва да се развива инфраструктурата не само на Граф Игнатиево, но и на други летища. Ще се спази срокът за ремонт и модернизация на СУ-25, но във всеки договор има две страни. Има забавяне на договора за ремонта на МиГ", демонстрира експертизата си по темата ген Попов, който е бивш командир на ВВС и началник на отбраната.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени