Ген. Мутафчийски оттегли номинацията си и конкурсът за "Мъж на годината" пропадна

Гласуването за "Мъж на годината" за 2020 се преустановява. Причината е оттегляне на номинацията на началника на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски. Другият номиниран инфекционистът доцент Атанас Мангъров също не прие положително новината за включването му в конкурса

Ген. Венцислав Мутафчийски
Ген. Венцислав Мутафчийски

Ген. Мутафчийски обясни, че неприятно се е изненадал от номинацията, не знае чия е и затова е изпратил писмо на собственика на "Дарик" Радосвет Радев за оттегляне на неговаганоминация. Считано от днес гласуването е преустановено, а решението кой да бъде "Мъж на годината" за 2020 година ще бъде взето от "Академията Мъж на годината" и обявено на церемония през месец март тази година, заявиха от Дарик. 

Удостоени през годините назад с титлата "Мъж на годината" и съпътстващата я сабя, символ на чест и достойнство, са били Филип Димитров, Иван Костов, Желю Желев, Петър Стоянов, Стефан Софиянски, Бойко Борисов, Емил Костадинов, Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Веселин Топалов, Пламен Константинов и други.

В историята на конкурса двама номинирани са подавали молба за оттегляне от процеса по лични причини - това са номинациите на главния прокурор Борис Велчев и на треньора на "Левски" Станимир Стоилов.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени