Ген. Решетников търси Радев да го бие - протежето му се врътна, посочи Русия като заплаха за Европа

Думите на Радев идват само два дни, след като на 8 февруари министърът на отбраната Стефан Янев призна същото

Ген. Решетников и Румен Радев
Ген. Решетников и Румен Радев Източник: Zonanews

Заплахата е не само за сигурността на България и региона ни, но и за цяла Европа. Така отговори Румен Радев на журналистически въпрос дали струпването на руски войски по границата на Украйна застрашава националната сигурност на България.

 

Радев заяви, че трябва да се осъзнава, че най-голямата заплаха за националната ни сигурност е неглижирането на проблемите на въоръжените сили. Според него трябва да се сещаме за проблемите на армия не от криза на криза, а през цялото време.

"Модернизацията е непрекъснат процес по изграждане на отбранителни способности с фокус най-вече между хората в армията, новите технологии и иновациите. Декларацията на новото правителство, че националната ни сигурност ще се гради върху конституционните задължения на българската армия, трябва да е с ясни ангажименти, ясни виждания и подкрепа как точно ще развиваме въоръжените си сили", коментира още държавният глава.

 

Думите на Радев идват само два дни, след като на 8 февруари министърът на отбраната Стефан Янев призна, че струпването на руски войски по границата с Украйна заплашва и българската национална сигурност.

 

В сряда се разбра, че Радев в свиква Консултативния съвет за национална сигурност. Той ще се проведе на 15 февруари, вторник, от 14.00 часа. Темата ще е "Рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки".

Още от "България"

Асен Йорданов от БиволЪ: Метаданни разкриват, че Лена Бориславова и Никола Минчев са фалшифицирали подписи

Бях изумен, когато видях, че пълномощното е за Лена Бориславова, с моето име и с моя изкопиран подпис, заяви пред bTV Атанас Русев от сдружението на "Да запазим Корал"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени