Генчовска и Николов депозират оставки днес

Гроздан Караджов от регионалното министерство и Радостин Василев от спортното вече официално заявиха желанието си да напуснат кабинета

Теодора Генчовска
Теодора Генчовска Източник: Zonanews

Двама министри на ИТН се очаква да депозират оставките си днес. Това са външният министър Теодора Генчовска и енергийният Александър Николов. Те заявиха, че подават оставките си, след като Гроздан Караджов от регионалното министерство и Радостин Василев от спортното вече официално заявиха желанието си да напуснат кабинета.

 

В сряда лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов изтегли министрите си от кабинета и обяви, че напуска коалицията с обвинението за двойна игра по отношение на Северна Македония и несъгласие с някои параметри от актуализацията на бюджета.

 

От БСП на пленума си решиха да останат във властта, за да не бъдела хвърлена страната в хаос, което е доста арогантно заявление на фона н апълния хаос, който четворната коалиция с участието на БСП сътвори само за половин година в страната ни.

 

Вече тройната коалиция няма мнозинство в парламента и са необходими 12 гласа подкрепа извън нея, за да могат да бъдат приети най-належащите текстове и бюджета, което накара ПП да тръгне на откровен "лов" за депутати от ИТН, мотивирани с финикийски знаци.

 

 

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени