Георг Георгиев: БСП да коментира за бюджет и стабилност е цинично - имат член-кореспондент по фалити на България

На въпрос предстои ли финансов апокалипсис, Георг Георгиев заяви, че той вече е факт

Георг Георгиев
Георг Георгиев Източник: Скрийншот видео кадър

Дързост ще бъде нужна във времето напред, защото правителството на Кирил Петков ни завеща кризи във всичко. Газовата криза е и криза с горивата, дизела. Това каза лидерът на МГЕРБ Георг Георгиев по bTV.

Нашата позиция е кристално ясна- още от началото казахме 100 процента диверсификация от "Газпром". Даже предложихме да закрепим законодателно това. Вместо да се възползват от протегнатата ни ръка, други предпочетоха посредниците, което доведе до по-скъп газ - виждате, че изглежда невъзможно да поевтинее. Всичко, до което се докоснаха ПП е така. Виждате и инфлацията, виждате цените в магазина, добави той. 

 

Не съм говорител на служебния кабинет, но си представям, че те се опитват да се справят с това, което оставиха ПП. Защото, ако Кирил Петков беше направил това, вместо да лъже, че го е направил, нещата щяха да се различни. 


Това изродено чудовище, което представляваше предишното управление – от едната страна БСП, която казва "Газпром", от другата страна ДБ – протестират срещу "Газпром". Колегите от ДБ протестират срещу себе си. Протестираха за помощ за Украйна, но нали вашето правителство не я подкрепи. 


На въпрос предстои ли финансов апокалипсис, Георг Георгиев заяви, че той вече е факт. "Вече имахме опит за имитиране на външен дълг, който не беше купен. Знаете при какви лихви сме вземали дълг в нашето правителство и какви лихви сега – значи ни нямат довериие. Бюджетът и възможностите на държавата са силно ограничени. Бивш финансов министър казваше, че има пари, а всеки понеделник теглеше заем. Как има доставка на газ, а след това се оказва, че има двама-трима посредници? БСП да коментира за бюджет и стабилност е цинично", заяви лидерът на МГЕРБ.

 

Те (БСП, бел. ред.) имат най-големият член-кореспондент по фалити на България. Какво каза Нинова за олиото – няма да позволя да се вдигне цената му, а вижте какви са цените на олиото. Цинично е БСП да коментират бюджет спрямо всички, които помним какво се е случвало при техни управления недалеч назад. 

Ние много ясно сме очертали 7 приоритета, от които няма да отстъпим. Има сили, с които няма как да постигнем съгласие, при условие че те имат антагонистично мнение по основните теми, подчерта кандидатът за народен представител.

Още от "България"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени