Георг Георгиев към Кирил Петков: Мери си приказките. Да си лидер не е да крещиш фалцетно и трошиш, а да си мотивирал качествен екип от личности, на които разчиташ

В ГЕРБ уважаваме дамите и за нас да разчитаме на тяхната експертиза, умереност, диалогичност и такт не е нито криене, нито бягство, нито нещо, от което следва да се срамуваме

Георг Георгиев
Георг Георгиев Източник: Zonanews

Младежкият лидер на МГЕРБ Георг Георгиев написа остър коментар в социалните мрежи срещу съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Повод – епитетите, които бяха използвани на вчерашната пресконференция по адрес на Мария Габриел.

 

Във Facebook нардоният предстаител написа:

Петков, ако имаше удоволствието да общуваш с жени като Деница Сачева, Мария Габриел, Теменужка Петкова и Рая Назарян, щеше да разбереш, че зад тях не се криеш, а с удоволствие работиш в отбор.

Взимаш решения основани на доверие и зачитане на отсрещния авторитет. Авторитет, Петков, подчертавам - авторитет.

Да си лидер не е да крещиш фалцетно и трошиш, а да си мотивирал качествен екип от личности, на които разчиташ, че могат да мислят и взимат решения. Не знам, Петков, ти с какви хора си имаш работа или по-скоро знам, но не ме интересува, но ще те помоля от името на цялата ни младежка организация, да си мериш думите и най-вече тези, които граничат с краен отблъскващ сексизъм, издаващ отвратително ретрограден псевдомачизъм.

Неприятна тенденция и рецидив между другото. Ще кажа, че помним дискриминационното говорене на Кирил Петков. За справка, либералната общност да се сети за изцепките за украинските бежанци, за които сам Петков, докато беше премиер каза, "не били като ония другите бежанци, на които сте свикнали". Моля?!?

Гаф, който намери отзвук и в международен ефир.

Заключение - в ГЕРБ уважаваме дамите и за нас да разчитаме на тяхната експертиза, умереност, диалогичност и такт не е нито криене, нито бягство, нито нещо, от което следва да се срамуваме. Напротив. А на тези им качества именно вие, "промяна", трябва да сте най-най-благодарни. Иначе досега, загърнати в някой нелеп елек, щяхте да пътувате, не, ами да сте отпътували.

Властогонци, пазете комплексите за себе си. В политиката и публичната комуникация са опасни и свидетелстват за къс политически живот. Къс. Политически живот, де.

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени