Георги Господинов бе отличен с престижната италианска литературна награда "Бокачо"

Беше чест да получа наградата Бокачо в Италия, в Черталдо, родния град на този, който разказваше истории в мрачни времена, написа Господинов във Facebook

Георги Господинов получи наградата "Бокачо"
Георги Господинов получи наградата "Бокачо" Източник: Facebook

Българският писател Георги Господинов е отличен с италианската литературна награда "Бокачо". Той е един от тримата лауреати на приза за 2023 г. заедно с журналистката Стефания Батистини и драматурга Марко Паолини. Председател на журито на 42-ото издание на наградата бе Валтер Велтрони.

 

"Беше чест да получа наградата "Бокачо" в Черталдо, родния град на този, който разказваше истории в мрачни времена. Сред носителите на наградата са Исмаил Кадаре, Марио Варгас Льоса, Мюриъл Спарк, любимият ми Ларс Густафсон...", написа Георги Господинов в социалната мрежа Фейсбук.

 

"Днес не живеем в едно време, а в много времена наведнъж. Имаме сериозен дефицит на бъдеще, затова често се въртим в кръг и търсим убежище в миналото. Тази тема е в основата и на романа "Времеубежище", казва Господинов в разговор с публиката, в отговор на въпрос в какво време живеем днес, предава БНР.

 

 

 

Още от "България"

Торос Торосян: Дано всички копейки и русороби в България видят какво е да си с Рycия и да се надяваш на помощ от нея!

Дано нашите лизaчи на рашки подметки, осъзнаят, как pyckите "братя”, настройват арменци срещу арменци, за да върнат на власт техните си марионетки и да инсталират правителство, което изпълнява техните желания

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени