Георги Гьоков от БСП се гаври с възрастните хора: Няма пенсионер с пенсия, по-ниска от декемврийската

Никой вече не говори за по-високи пенсии, разговорът е да не са по-малки от досегашните

Георги Гьоков
Георги Гьоков Източник: Скрийншот/YouTube

Няма пенсионер с пенсия, по-ниска от декемврийската, каза без капчица срам социалният министър от БСП Георги Гьоков в Народното събрание. Депутатите от ГЕРБ поискаха неговото изслушване във връзка с преизчисляването на пенсиите. 

 

И веднага се самоопроверга: "С нова добавка размерът на пенсията на всеки пенсионер ще бъде допълнен до този от месец декември. През месеците януари, февруари и март пенсиите ще бъдат равни на декемврийските". Край на цитата!

 

От това заявление на бесепарския министър могат да се направят две заключения. Първо, Гьоков явно не следи какво е говорил секунди преди това, за да направи подобно твърдение, което автоматично опровергава предишното негово такова.

 

И второ - никой вече не говори за по-високи пенсии. Ясно е, че това са кьорфишеци на БСП преди избори. Вече разговорът е пенсиите да не са по-малки, защото фактите сочат, че с идването на БСП като управляваща партия в четворната коалиция и с ресор "Социална политика", пенсиите на половината български пенсионери намаляха. И това беше потвърдено от шефа на НОИ преди дни. 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени