Георги Харизанов: Ако така вървят нещата в БСП, аз съм твърдо против г-жа Нинова да подава оставка

БСП претърпя тежко поражение, категоричен бе в оценката си Росен Карадимов

Росен Карадимов и Георги Харизанов
Росен Карадимов и Георги Харизанов Източник: bTV

Ситуацията е сложна и вариантите за съставяне на кабинет са твърде много. Това коментира в студиото на сутрешния блок на bTV Георги Харизанов. "Липсваше съдържателна кампания. Ние не знаем фундаментални политически позиции, на които седят силите. Ние не знаме геополитическата ориентация на "Има такъв народ". Не знаем и какви са управленските идеи", заяви Карадимов. Георги Харизанов се пошегува със ситуацията в БСП: "Ако така вървят нещата в БСП, аз съм твърдо против г-жа Нинова да подава оставка".

 

БСП претърпя тежко поражение. Но тя се позиционира така, че без БСП не може да се реализира нищо в парламента. Това е качествено нова ситуация – не водиш политическата инициатива, но без теб не може да се реализира нищо. Такова мнение изрази другият участник в "Тази сутрин" Росен Карадимов. Според Росен Карадимов предсрочните избори са реалистичен сценарий.

 

"В ГЕРБ са осъзнати няколко неща. Оставането в опозиция или тръгването към нови избори са осъзнати сценарий. Няма проблем с това. Въпросът е до какво ще доведе това. Отвсякъде се чува: "Долу ГЕРБ". Това, което не чух, обаче е кой ще бъде премиер. Хубаво е да има солидни отговори на тези въпроси", заяви Харизанов. Според него броят мандати, които са разделяли БСП и ГЕРБ през 2017 година, са били по-малко.

 

"Протестният вот беше антисистемен вот. При тази ситуация БСП претърпя най-тежкото поражение", каза Карадимов. По думите на Георги Харизанов опозицията не е припозната като вариант за управление.

Карадимов смята, че настоящата ситуация е шанс за отрезвяване на политическите сили.

Още от "България"

Окончателно: Няма виновни за рухналата сграда на ул. "Алабин", където загинаха две жени

Така собственикът на сградата Георги Кирчев, инженерът, контролирал ремонта - Петър Петров, Николай Симеонов, управител на фирмата, ангажирана с ремонта, и строителят Манчо Антонов са окончателно оправдани

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата сезира ЕС за политическия натиск и закриването на специализираното правосъдие

Приемането на предложените законодателни изменения ще доведе до блокиране на борбата срещу престъпността и на работата на независимата съдебна власт

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът Борисов: Бюджетът е на излишък от над 115 млн. лв. за първите четири месеца на годината, икономиката работи

През първото тримесечие на настоящата година  са задържани близо 16 милиона къса нелегални цигари, което е почти колкото  задържаното количество през цялата 2020 г.

Прочетете повече прочетете повече

Резултатите на България за справяне с COVID-19 са изключително добри, а ваксинацията протича при голям интерес

В понеделник пристигат нови над 270 000 ваксини, зелените коридори да продължават да действат като се изпълняват и ваксинационните фази, разпореди министър-председателят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени