Георги Харизанов: Една от приятните изненади е, че големият губещ на тези избори е БСП

Ако избирателите искаха ГЕРБ да си почине, щяха да го покажат с вота си

Георги Харизанов
Георги Харизанов Източник: Facebook

Една от приятните изненади е, че големият губещ на тези избори е БСП. Това мнение изрази пред БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика. "Не ме изненадва, че ГЕРБ е първа политическа сила. Изненадва ме високият резултат на "Има такъв народ" и ме изненадва в положителен аспект по-високият спрямо социологическите прогнози резултат на "Демократична България". Изненадва ме и това, че най-вероятно г-жа Манолова ще е част от следващия парламент, но не всички изненади трябва да са приятни".

 

ГЕРБ е на власт 12 години и не е особено трудно да се прехвърлят всички негативи на управляващите, особено в условия на икономическа криза, смята Харизанов. "Ако избирателите искаха ГЕРБ да си почине, щяха да го покажат с вота си. Не споделям мнението, че е по-добре ГЕРБ да остане в опозиция".

 

"Демократична България" нямат политическата възможност да са част или подкрепящи бъдещо управление на ГЕРБ заради инерцията, която са събрали. В управление, конструирано около ГЕРБ, те би трябвало да останат в опозиция и си мисля, че това и ще направят", коментира Харизанов.

 

Относно формулите програмно управление и правителство на националното спасение Харизанов изтъкна, че българският преход е успял да унищожи "всички тези звучащи красиво формулировки". Остава неясно с кого ДПС ще реализира "професионално и красиво разчертаните си послания", посочи още анализаторът. Предстои да видим как оттук нататък ще се развие поведението на "Има такъв народ", след като вече не са политически проект, обвит в мистерия, а парламентарно представена партия, отбеляза Георги Харизанов.

 

Какво според него е предложил в изявлението си късно снощи премиерът Бойко Борисов? "Не мисля, че е предложил експертен кабинет. Предложи най-добрите хора да застанат на масата и да съставят правителство от всички партии, но това не е експертен кабинет. В ГЕРБ експертите са политически лица. /…/ Това, което предложи, е всеки да даде най-добрите си хора и да се състави правителство, което да продължи да работи и да извежда страната да края на годината".

Още от "България"

Али Агджа: Решението за атентата срещу папата е взето от отдел "Тринадесети" на КГБ, тоест "отдел Убийства" на КГБ

Истината е тази. Кремъл искаше да убие папата с полски произход. Защото папата представляваше голяма заплаха за съществуването, за оцеляването на Съветската империя, свидетелства Агджа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени