Георги Марков: "Ревизоро", Мая и парламентарния резил

Това написа в своя фейсбук профил Георги Марков

Георги Марков
Георги Марков Източник: Zonanews

Приятели,
Вижте само за няколко часа какво се случи в първия парламентарен ден на 15.04.2021 г.:
- Победените се държаха като победители. Очевидно не бяха на себе си, а бяха много бити от ГЕРБ. "Шоуто на Слави" с над 8%, Корнелия с над 10%, ДПС с над 15%, ДъБъ остана под двуцифрен резултат, а Мая едва влезе. 

- За втори път след позорната 2013 г., когато победените в пленарна зала искаха да вадят зъбите на Бойко, шефското място на парламента не бе дадено на победителите, а то им се полага поради гласа народен и Божий – независимо дали могат да сформират мнозинство за управление.

- Председателката на парламента е дългогодишен правен служител в НС. Странно е, че не е обяснила това принципно положение на победените. Разбирам, че е привлечена като експерт в "Шоуто на Слави“, ама, като е избрана, е вече политик. 
- Въпреки, че кандидатурата на победителите бе бламирана от победените, което си е чисто безсрамие, парламентарната група на ГЕРБ не напусна залата. И взе та издигна бламирания си кандидат за зам.-председател на парламента (Лошо ми стана!)
- Това е десетото Обикновено народно събрание. Бях депутат в 1-вото (36-тото), след като победихме БСП за първи път в историята й. На парламентарния престол седна политически колос, като юристът Стефан Савов. Та от тогава до днес много партии не изпълниха предизборните си обещания, ама мълчаливо. За първи път обаче, и то от микрофона на парламента, политическа сила ПУБЛИЧНО СЕ ОТКАЗА ОТ ПРЕДИЗБОРНИЯ СИ АНГАЖИМЕНТ ЗА МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ, С КОЙТО НИ НАДУВАШЕ ГЛАВАТА ЦЕЛИ 5 ГОДИНИ. И то след като 2,5 млн. българи (колкото всички гласували на последните избори) поискаха това. Само ГЕРБ се вслуша в гласа народен и Божий и вкарва такъв законопроект.
"Шоуто на Слави" предаде избирателите си още първия парламентарен ден. Трудно било да се направят 240 едномандатни избирателни района. Ами, то ние 1990 година, след 45 г. комунизъм, направихме 200. Ако 31 г. по-късно не можем да направим 240, наистина нема такава държава! 
- Недоразумението ДъБъ пък, за да стане весело по време на чума, внесли проект за конституционни промени – главният прокурор да се избира от парламента. Христо Иванов – правната нула, даден под наем на Борисов като министър на правосъдието от "кръга Капитал", още не е разбрал, че това може да стане само от Велико народно събрание, съгласно Решение № 3 от 2003 г. на КС.
- Новият парламент само за няколко часа формираха ОФ: етническата партия ДПС; уж партията анти-ДПС на Христо Иванов с лодката; БСП (БКП), които покръстиха електората на ДПС; БСП - 2 на ярките социалистки Майчето Манолова и Танчето Дончева и "Шоуто на Слави", дето викаше, че нямало такава държава. Ами, то няма такава държава, както с такова ОФ след 9-ти септември 1944 г.
Двама депутати на зряла възраст се опитаха да унижат г-жа Караянчева. Тяхно право е да не я харесват, но е страшна селяндурщина да не уважаваш една БЪЛГАРСКА ЖЕНА, БЪЛГАРСКА МАЙКА. Цвети и внучета има дори и е участвала в низ от победи на ГЕРБ, каквито победените двама господа не са виждали. 
Кюстендилската софиянка Мая пък заместник "Ревизоро“. Закон ще внася за ревизия на ГЕРБ. Ревизорка стана Костинбродската другарка. Забележете, приятели, не закон за борба с чумата и за последиците от коронавируса, а за ревизия на победилите. Интересно какво ще ревизират: европредседателството, което бе блестящо; председателството на пътя на коприната; основаната от Бойко Балканска четворка или, може би, трите метра, магистралите до гръцкото и нашето море, до Западната ни граница, а може и зала "Армеец". Не ви ли е срам бе, другари и другарки, за 30 г. две нули не направихте – една тоалетна дори! Нали Мая имаше фланелка "Дайте шанс на Орешарски"? Еми, дадохме му шанс, ама направи един ресторант, и то във Виетнам. 
Този парламент е обречен. ГЕРБ да не го легитимира. Ще има избори до дупка!

 

„РЕВИЗОРО“, МАЯ И ПАРЛАМЕНТАРНИЯТ РЕЗИЛ Приятели, Вижте само за няколко часа какво се случи в първия парламентарен ден...

Публикувахте от Георги Марков в Петък, 16 април 2021 г.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени