Георги Свиленски: Сергей Станишев е нанесъл доста щети на социалистическата партия, по-добре да си стои в БСП като редови социалист

Лидерският въпрос в БСП не е на дневен ред, добави той

Георги Свиленски, БСП
Георги Свиленски, БСП Източник: Zonanews

Лидерският въпрос не е в дневния ред на Конгреса на БСП. Това заяви заместник-председателят на БСП Георги Свиленски по БНТ. "Големият проблем е, че Нинова не допуска да съберат ГЕРБ и БСП на едно място в управлението. Това няма да й го простят никога. Тя винаги ще бъде критикувана, че не допуска такава коалиция. Искат да си намерят лидер, който веднага след изборите да отиде и да подкрепи първият мандат на ГЕРБ. Такъв лидер им трябва, такава парламентарна група", каза Свиленски.

 

Той обяви, че конгресът на БСП на 11 и 12 февруари, както и днешното заседание на Националния съвет на партията са рутинни - че конгресът ще разглежда концепция за промяна в устава и концепция за нова програма на партията.

 

Според Свиленски не е добре Сергей Станишев да се кандидатира за лидер на БСП. "Сергей Станишев е нанесъл доста щети на социалистическата партия, по-добре да си стои в БСП като редови социалист", каза Свиленски. 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени