ГЕРБ към "Продължаваме промяната": "Росенец" става тема, когато няма други аргументи

Според Росен Желязков управляващото мнозинство не е сменило шефовете на КЗК, за да има "дъвка"

Росен Желязков, ГЕРБ
Росен Желязков, ГЕРБ Източник: Zonanews

"Росенец" става тема, когато няма други аргументи", така от ГЕРБ отговориха на критиките на "Продължаваме промяната", че партията на Борисов е дала "нефтеното пристанище на концесия на цената на три магазина в мола.
 
"Когато няма други аргументи, изведнъж откриват тема от 2011 г. Като няма за какво друго да се хванат,  някои политици акостират веднага на "Росенец" и започват да се въргалят по темите, свързани с 'Росенец". А що се отнася до цената на петрол към бензин, дизел, газьол и т.н., може би  трябва да се разговаря с г-н Асен Василев, който проведе доста срещи в "Лукойл" в началото. Той сигурно има повече информация както за инфраструктурата, така и за ценообразуването", коментира бившият министър на транспорта Росен Желязков.

 

Той припомни, че мнозинството в предишния парламент е можело да смени състава на Комисията за защита на конкуренцията.
 
"Смяната е изключително в правомощията на парламента. Както миналото мнозинство съумя да промени закона, имаше и възможността да гласува и промени в състава на комисията, но трябваше да го направи по прозрачна процедура, която очевидно не им се отдаде. Ако искаха, можеха да сменят състава на комисията, но очевидно, те или не могат, или не искат, за да имат дъвка", констатира бившият депутат.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени