ГЕРБ обвини служебния кабинет в разпити по слухове

Христо Терзийски призова комисията да разследва и криминални проявления и насилие срещу полицаи в рамките на миналогодишните протести

Младен Маринов
Младен Маринов

Служебното правителство ни върна в тъмните времена, защото викаше на разпити активисти на ГЕРБ по слухове. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Младен Маринов, който беше министър на вътрешните работи в кабинета на "Борисов 3". Маринов взе думата от парламентарната трибуна във връзка с разискванията за създаване на комисия, разследваща" полицейското насилие върху миналогодишните протести".

 

Маринов обърна внимание на множеството факти за насилие върху полицаи като поясни, че а органите на реда са ползвали средства, съгласно ситуацията и опазването на личната си неприкосновеност. Той се застъпи да се направи проверка и да се изяснят фактите в тази посока като предложи още в обхвата на проверката да влязат и сигнали за привикване на активисти и кметове на ГЕРБ във връзка с предсрочните парламентарни избори. Христо Терзийски от ГЕРБ-СДС, който смени Младен Маринов на поста вътрешен министър, призова комисията да разследва и криминални проявления и насилие срещу полицаи в рамките на миналогодишните протести.

 

За председател на временната комисия бе избран Николай Хаджигенов, а за заместник-председател бившият офицер от ДС Николай Радулов. Всяка партия ще има по двама членове в комисията, с изключение на ГЕРБ. Това се случи след спор и отхвърляне на кандидатурата на Младен Маринов за член на комисията. Всичко започна след като Стоян Мирчев от "БСП за България" настоя кандидатурата на Младен Маринов за член на комисията да бъде гласувана отделно, тъй се намирала в "конфликт на интереси". ПГ на ГЕРБ-СДС се противопостави на това безпрецедентно ограничаване на политически и гарждански права и скоро след това даде специален брифинг по казуса. Кандидатурата на Маринов беше гласувана отделно и при гласуването й тя бе отхвърлена. Тома Биков се закани да не стъпи в тази комисия.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени