ГЕРБ очакват президентът Румен Радев да връчи третия проучвателен мандат на "Демократична България"

Според него отговорността за случващото се оттук насетне и досега е изцяло на президента, каза Тома Биков

Тома Биков
Тома Биков

ГЕРБ очакват президентът Румен Радев да връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на ПГ "Демократична България", които са заявили, че имат готовност да сформират кабинет. Това обяви на брифинг в парламента народният представител Тома Биков от ГЕРБ. По-рано днес от ПГ на "Има такъв народ" получиха и върнаха втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

 

"Смятам, че президентът трябва да им даде тази възможност, защото е очевидно, че останалите партии БСП и "Изправи се! Мутри вън!" няма да са в състояние да направят това. Нека да се направи този последен опит, ако те не могат да направят това или се отказват час по-скоро да връщат мандата и да отиваме на избори", коментира Биков.


Според него, за да има истински дневен ред това Народно събрание, би трябвало първо да излъчи кабинет. "Очевидно това Народно събрание няма потенциал да излъчи правителство. Ние се опитахме, положихме всички усилия в тази тежка ситуация да предложим едно адекватно правителство, което да взима решения. За съжаление нито една от партиите не прие това наше предложение", констатира депутатът.


По думите на Биков би следвало, когато се предлагат социални и икономически, включително и актуализация на бюджета, за която настояват от левицата, първо да има правителство, което да ги изпълнява.
"Това е пълен абсурд в момента да се предлагат такива закони при положение, че тези партии не са излъчили кабинет. Да излъчат кабинет и тогава да предлагат всичко останало. Точка първа от дневния ред е избор на Министерски съвет", заяви Биков по повод днешното провалено пленарно заседание.


Според него отговорността за случващото се оттук насетне и досега е изцяло на президента. "Той е един от факторите, които доведоха до тази патова ситуация, която ще бъде платена от всички граждани. Този човек от една година се опитва да предизвика политическа криза. Честито успя! Сега да бъде така добър да съдейства, за да не стигнем до конституционна криза, защото има такъв потенциал.", предупреди Биков.

Още от "България"

Водещи новини

Калин Стоянов: Лицето Тенчо Тенев е бил редовен гост на вечеринките на Рашков. Там е получавал инструкции срещу мен

Питам се, дали ако се бях поддал на натиск и го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, както настояваха други високопоставени хора, сега щеше ли толкова откровено да внушава неистини по мой адрес, заявява вътрешният министър

Последни новини

Най-четени