ГЕРБ разобличи лъжите на хунтата: 8-ми ден сме първи по смъртност, най-високи цени на тока и препълнени центрове с мигранти (НА ЖИВО)

Радев твърди, че имало организирани протести. Значи миналата година бяха справедливи, тази -не, попита Биков

Пресконференция на ГЕРБ
Пресконференция на ГЕРБ

Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков и народният представител Христо Гаджев направиха на пресконференция в централата на партията първи коментари за "новия" служебен кабинет на Румен Радев. 

 

Даниел Митов изрази недоумението си защо Румен Радев смята, че досегашното служебно правителство е успешно. "Пандемията ли спря, мигрантите ли, инфлацията ли овладяха, един сантиметър път ли построиха или ваксинираха хората. Какви точно успехи постигна служебният кабинет?! Радев или лъже, или е станал жертва на собствената си пропаганда", каза Митов. 


И продължи:

"За тези месеци служебният кабинет не правеше нищо друго, освен да се намесва в изборите и да работи срещу ГЕРБ-СДС. Излязоха напълно от предписаните им по Конституция правомощия. Председателят на "Екогласност" каза, че служебни министри и президентската администрация са се занимавали да късат жива плът от други партии, да ги купуват. Със знанието на Радев. Радев твърди, че щяло да има компромати: Най-високите цени на тока в Европа, инфлацията е по-висока от средната в ЕС, най-нисък дял от ваксинирани в ЕС. В същото време раздаване на ваксини на Бутан, Босна и Херцеговина и на РСМ. По-скъп бензин, препълнени бежански центрове". 

 

Служебни министри избягаха от новия кабинет, за да не понасят негативи и за да ползват президентската администрация за своя проект. Поне 6-ма министри се провалиха публично. Има тежки провали и сериозно обществено недоверие срещу тях, заяви Тома Биков.

 

И изброи провалите на правителството на Радев:

- на първо място е изтървания енергиен сектор, който служебният министър изтърва; 

- Стойчо Кацаров провали ваксинацията и се саморазправя с лекари; 

- Комитова-протести, спрени пътища; 

- Балтова-колко хора трябва да излезнат на протест, за да бъде сменена; 

- Минеков-0 лева за кино, блокиран закон за филмовата индустрия, личен провал; забрави да внесе мерки за културата в бюджета; но политическият му кабинет си отпусна бонуси.

 

"Радев твърди, че имало организирани протести. Значи миналата година бяха справедливи, тази -не", коментира зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени