ГЕРБ разобличи лъжите на хунтата: 8-ми ден сме първи по смъртност, най-високи цени на тока и препълнени центрове с мигранти (НА ЖИВО)

Радев твърди, че имало организирани протести. Значи миналата година бяха справедливи, тази -не, попита Биков

Пресконференция на ГЕРБ
Пресконференция на ГЕРБ

Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков и народният представител Христо Гаджев направиха на пресконференция в централата на партията първи коментари за "новия" служебен кабинет на Румен Радев. 

 

Даниел Митов изрази недоумението си защо Румен Радев смята, че досегашното служебно правителство е успешно. "Пандемията ли спря, мигрантите ли, инфлацията ли овладяха, един сантиметър път ли построиха или ваксинираха хората. Какви точно успехи постигна служебният кабинет?! Радев или лъже, или е станал жертва на собствената си пропаганда", каза Митов. 


И продължи:

"За тези месеци служебният кабинет не правеше нищо друго, освен да се намесва в изборите и да работи срещу ГЕРБ-СДС. Излязоха напълно от предписаните им по Конституция правомощия. Председателят на "Екогласност" каза, че служебни министри и президентската администрация са се занимавали да късат жива плът от други партии, да ги купуват. Със знанието на Радев. Радев твърди, че щяло да има компромати: Най-високите цени на тока в Европа, инфлацията е по-висока от средната в ЕС, най-нисък дял от ваксинирани в ЕС. В същото време раздаване на ваксини на Бутан, Босна и Херцеговина и на РСМ. По-скъп бензин, препълнени бежански центрове". 

 

Служебни министри избягаха от новия кабинет, за да не понасят негативи и за да ползват президентската администрация за своя проект. Поне 6-ма министри се провалиха публично. Има тежки провали и сериозно обществено недоверие срещу тях, заяви Тома Биков.

 

И изброи провалите на правителството на Радев:

- на първо място е изтървания енергиен сектор, който служебният министър изтърва; 

- Стойчо Кацаров провали ваксинацията и се саморазправя с лекари; 

- Комитова-протести, спрени пътища; 

- Балтова-колко хора трябва да излезнат на протест, за да бъде сменена; 

- Минеков-0 лева за кино, блокиран закон за филмовата индустрия, личен провал; забрави да внесе мерки за културата в бюджета; но политическият му кабинет си отпусна бонуси.

 

"Радев твърди, че имало организирани протести. Значи миналата година бяха справедливи, тази -не", коментира зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

 

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени