ГЕРБ със страховити разкрития за дипломата и дисертацията на кандидата на ПП за управител на БНБ Андрей Гюров (ВИДЕО)

Народният представител от ГЕРБ-СДС Валери Лачовски заяви, че от ПГ имат съмнения и за самия научен труд на Андрей Гюров

Брифинг на ГЕРБ-СДС
Брифинг на ГЕРБ-СДС Източник: Скрийншот/Facebook

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС даде брифинг във връзка с изключително скандално разкритие, свързано с кандидата за гуверньор на БНБ.

 

Паричната и банковата система се крепят на доверие, респективно БНБ в най-голяма степен се крепи на доверието, което има в обществото към нейния гуверньор. Вчера имаше изслушване на кандидатите за гуверньор на БНБ, което започна в 16.00 ч. Това каза бившият образователен министър и депутат от ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев. 

 

"Към 16.00 ч. в Регистъра за академично признаване на Националния център за информация и документация нямаше публикувано съобщение за академично признаване на научна степен "доктор" на един от кандидатите Андрей Гюров. В 17.30 ч. то беше публикувано. След въроса ми в 16.10 ч. Погледнахме в регистъра, там е публикувана датата на публикуването, но няма час. Това хвърля съмнение и провокира поне няколко въпроса:
- защо за редовите заявители процедурата не се случва толкова бързо. Знам отговора на този въпрос - защото това изисква съответните проверки. В случая това се е случило за 1 час и документите не са подадени от самия г-н Гюров, защото той беше на изслушване;
- имаме съмнение, че е оказан натиск върху служителите от Националния център за информация и документация за бързо, скоротечно признаване на образователната степен в нарушение на процедурата". Това добави Красимир Вълчев.

 

Народният представител от ГЕРБ-СДС Валери Лачовски заяви, че от ПГ имат съмнения и за самия научен труд на Андрей Гюров. "Когато става въпрос за колега, който трябва да бъде избран за гуверньор на БНБ, все пак ние трябва да се запознаем с неговите професионални качества и това, което той е защитил. Установихме, че той има пророчески умения - още в първите страници на неговия труд, защитен 2005 г., той цитира данни от 2008 и 2012 г. и статия от 2007 г. Това ни навява на мисълта дали е реален неговият труд и дали не става дума за тежка документална измама", разкри Лачовски.  

 

Валери Лачовски показва документите
Валери Лачовски показва документите Източник: Скрийншот/Facebook
Ако този научен труд е автентичен, то имаме най-добрият кандидат за управител на БНБ. На този кандидат и Нострадамус би завидял. Той може да пророкува всички икономически и финансови кризи напред във времето. Гюров през 2005 г. е анализирал икономическата криза от 2008-2009 г., иронично добави Лачански.

 

"В момента се оказва, че това не са формалности. Това е тенденция. Всяко движение на управляващите е съпътствано със съмнения и нагласяване на документи, фалшификация на документи и връзки в министерства и приятели, които гравитират около тях", каза Тома Биков, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. 

И продължи:
"Авантюра, в която се намираме вече една година започна с документна измама на премиера Петков. Тя продължава и днес и това не са формалности, а тенденции. Всяко движение на хората, носещи отговорността за управлението на страната, е съпътствано със съмнения, с някакви натъманявания на документи, с някакви подправяния на документи, с някакви приятели. Всичко това започна с документна измама, продължи с документа измама и ще завърши ного скоро с документа измама". 

 

Още от "България"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени