ГЕРБ-СДС и проф. Анастас Герджиков са с най-много гласове в Босилеград

196 български граждани упражниха правото си на вот в секцията в Босилеград

Около 200 наши сънародиници гласуваха в Босилеград
Около 200 наши сънародиници гласуваха в Босилеград Източник: БНР

196 български граждани упражниха правото си на вот в секцията в Босилеград, сочат окончателните резултати от гласуването. Най-много гласове получават ГЕРБ-СДС в избора за народни представители, а за президент и вицепрезидент президентската двойка Анастас Герджиков – Невяна Митева, съобщава БНР.

 

На изборите за народни представители за ГЕРБ-СДС са подадени 97, следва ДБ - 16, ИТН - 15, ПП - 12, "Възраждане" - 8, ВМРО - 6, "Изправи се БГ! Ние идваме" - 5, другите са с по-малко от 5 гласа, като има и 16 невалидни бюлетини.

 

За двойката Анастас Герджиков - Невяна Митева са гласували 91, за президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова 37, за Александър Томов  - 10, Костадин Костадинов - 10, Лозан Панов - 8, Милен Михов - 7, а останалите гласове са за другите кандидати, 15 са  невалидните бюлетини.

 

Очакванията бяха около 300 наши сънародници да отидат да гласуват в секцията в Културно-информационния център в Босилеград, но се оказаха по-малко.

 

Директорът на центъра Иван Николов заяви: "Границата фактически е затворена за български граждани. Те не могат да се върнат обратно, защото пак ще им трябва PCR, който трябва да се извади тук, а той е много скъп и много труден за вадене".

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени