ГЕРБ-СДС официално номинира Десислава Атанасова за конституционен съдия, Борисов оглавява ПГ на ГЕРБ-СДС (ВИДЕО)

Срещата днес не беше лидерска, а работна, уточни той

Десислава Атанасова, ГЕРБ-СДС
Десислава Атанасова, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова е номинирана за конституционен съдия. Това обяви в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

"Познавате я всички, има опит 9 парламента, всички правни комисии, законотворчество голямо. Думата съдия е малко условна, присъди не се издават. Тя има голям политически, правен и юридически опит", представи номинацията на Атанасова той.

 

"Аз съм абсолютно убеден, че тя ще се справи добре", заяви Борисов. Председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС става самият Борисов. "Тъй като се лиших от Деси Атаносова, предложих аз да съм председател и групата го прие с голяма радост", пошегува се той.  

 

"По споразумение имаме много ясни правила с колегите - двете основни фигури в изпълнителната власт са Денков-Габриел, при ротацията е същото. За вицепремиери нови и каквито и да са били резки движения, считам, че не трябва да се говори, защото всичко е много крехко и трябва много внимателно, само при единомислие, да се правят промени", каза лидерът на ГЕРБ.

 

"Срещата днес не беше лидерска, а работна. Утре ще се присъединят колегата Денков, Мария Габриел. Трябва да сме готови преди 6 март, за да отидем с готов кабинет при президента Радев", уточни той.

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени