ГЕРБ-СДС подава ръка за кабинет! Изходът е възможен само с приемливи компромис и съгласие по важните въпроси, заяви Десислава Атанасова

Тя изтъкна, че решаването на политическата криза не може да се случи по удобен начин за нито една от партиите

Десислава Атанасова в 49-то НС
Десислава Атанасова в 49-то НС Източник: БГНЕС

"Резултатите от изборите задават редица възможности - както за изход от политическата криза, така и за затъване в нея. Гражданите показаха еднозначно, че политическата криза не може да бъде решена само от една партия или коалиция. Тези резултати очертават ясно разделителни линии в обществото. Изходът е възможен само с приемливи компромиси, съгласие по важните въпроси за страната и ефективно възстановяване на политическия диалог", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова при откриването на 49-ия парламент.

 

"От ГЕРБ-СДС знаем от опит, че най-трудната битка в политиката е битката със самия себе си. Тази битка е далеч по-важна от конюнктурните битки с актуалния политически опонент. Знаем, че изходът от тази битка зависи от самите нас и от силите да преодолеем самите себе си. Най-голямото изпитание беше изкушението да се превърнем в секта и да се отдадем на мечти за реванш и жажда за отмъщение. Най-голямата ни победа беше, че не позволихме да се превърнем нито в жертва, нито в палач", подчерта тя от парламентарната трибуна.

 

"Ако българските граждани имат пълното право да бъдат емоционални, ние - техните представители, нямаме това право. От позицията на първа политическа сила сме наясно, че нито една от партиите не може да реши политическата криза сама. Нямаме самочувствието, че сме спечелили изборите, защото нашата гледна точка е една от многото в този парламент. Нашата победа би била валидна, единствено ако 49-ото НС успее да излъчи стабилно управление. В името на тази победа сме готови не просто да разговаряме с всяка от партиите, но и да се съобразим с различните аргументи", даде заявка Атанасова.

 

Тя изтъкна, че решаването на политическата криза не може да се случи по удобен начин за нито една от партиите. Въпрос на смелост е да насочим политическата си енергия към работа за цялото общество, отбеляза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

 

"Дните на Страстната седмица и в последните 10 дни на Рамазан са добра възможност всеки от нас да прояви смирение и да потърси прошка от онези, които наистина е обидил и наранил. Надявам се всички да намерим сили и смелост за преодоляване на изпитанията. На Велика сряда не бива да забравяме, че в основата на всяко предателство стоят липсата на смирение и неподтиснатата гордост", каза още Атанасова.

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени