Гръмотевични бури и валежи от дъжд, условия за градушки в пет области днес

Преобладаващите максимални температури ще са между 29° и 34°, в София - около 27°

Дъждовно време
Дъждовно време Източник: Zonanews

Пет области са с предупреждение от първа степен за опасно време днес. Жълт код е в сила за: София-област, Благоевград, Кюстендил, Пазарджик и Смолян. Очакванията са за краткотрайни валежи, с количества до 30-40 mm. Възможни са гръмотевични бури, ще има и условия за градушки. Това показва справка на сайта на НИМХ.

Днес над западната половина от страната въздушната маса ще е неустойчива и отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места главно в югозападната част от страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Остават условията за градушки. Ще има локални интензивни явления. Над източната половина от страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - умерен вятър от изток-североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 29° и 34°, в София - около 27°.

Над планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд и гръмотевични бури. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 13°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени