Граждани се събират на шествие, наречено "Поход срещу руския фашизъм"

Очаква се шествието да тръгне от площад "Независимост" в 18.30 ч. и да стигне до сградата на Руското посолство в София

Сградата на руското посолство в София
Сградата на руското посолство в София Източник: ТАСС

Граждани се събират на шествие, наречено "Поход срещу руския фашизъм". Събитието се организира във Facebook. Очаква се шествието да тръгне от площад "Независимост" в 18.30 ч. и да стигне до сградата на Руското посолство в София.

 

Ето и какво пишат на страницата си организаторите на "Поход срещу руския фашизъм": "Приятели, от месеци Русия се опитва да изнудва България, спирането на доставките на природен газ е откровен опит за дестабилизация на държавата ни.

 

Путин удря нас, защото ни счита за безопасна мишена, уязвима за отровната му пропаганда, лесна плячка за империалистичните му планове. Става все по-ясно колко безумна е идеята за неутралитет във войната на Русия срещу Украйна.

 

За Путин всеки акт на свободна воля от наша страна е акт на агресия към него. Сега е моментът и българското правителство, и българските граждани да се противопоставим на престъпните опити на Русия да определя политиките ни.

 

На този фон про-руските лобита в България ще поискат от нас да се отдадем на лицемерни празненства по случай Деня на победата на Русия над фашистка Германия. Няма да го направим, защото днес фашизмът е в Русия на Путин.

 

Държавата-терорист, която бомбардира деца, мъчи, изнасилва, срива градове и човешки животи в Украйна и изнудва целия свят, се изгаври с милионите жертви в борбата срещу нацизма през Втората световна война. Няма място за празнуване.

 

Време е да излезем отново по улиците и площадите и да използваме тъкмо 9 май, за да потвърдим подкрепата си за братска Украйна. Осъзнаваме, че ще е трудно, но няма да се поддадем на шантажите на Русия.

 

Няма да позволим България да се превърне в руска губерния. Изискваме категорична позиция от всички партии в правителството и от президента Румен Радев в подкрепа на Украйна и на цивилизационния избор на европейска България.

 

А времето за празнуване на Деня на победата ще дойде скоро. Но празникът ще изглежда съвсем различно. Защото Украйна ще спечели тази война и ще бъде новият победител на Европа, извоювал свободата ни от руския фашизъм".

Още от "България"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени