Григор Димитров отпадна в Женева

При 2:5 българинът сервираше за оставане в срещата, но Куевас стигна до мачбол с отличен минаващ удар

Григор Димитров
Григор Димитров Източник: EPA

Четвъртият поставен в схемата на АТР 250 тенис турнира на клей в Женева Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите. Българинът отстъпи на дошлия от квалификациите Пабло Куевас от Уругвай с 6:7(3), 3:6 след 94 минути игра. Димитров отрази две точки за пробив на южноамериканеца в петия гейм. После се стигна до тайбрек. В него размяната на половините дойде при резултат 4:2 точки за Куевас. Григор допусна няколко непредизвикани грешки и загуби последните четири разигравания, а с тях и сета. Уругваецът проби за 2:0 в следващата част след форхенд в аут на Димитров. После 102-ият в ранглистата Пабло успя да затвърди.

 

В шестия гейм 30-годишният хасковлия отрази нов брейкпойнт и взе подаването си за 2:4. В следващата игра Григор стигна до първата си точка за пробив, но не успя да я реализира. При 2:5 българинът сервираше за оставане в срещата, но Куевас стигна до мачбол с отличен минаващ удар. Димитров го неутрализира със смаш и взе подаването си. След това 35-годишният латиноамериканец подаваше за победата. Той поведе с 40:0 и реализира още първия след сбъркан слайс бекхенд на Димитров. Следващото участие на Григор ще бъде на "Ролан Гарос", чиято основна схема започва на 30 май в Париж.

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени