Григор Димитров сломи Хуркач и за пръв път се класира на полуфинал в Индиън Уелс

BNP Paribas Open, четвъртфинал Григор Димитров – Хуберт Хуркач 3-6, 6-4, 7-6(2) 

Григор Димитров
Григор Димитров Източник: Tennis.bg
Григор Димитров записа една от най-знаменитите победи в своята кариера, достигайки до полуфиналите на Мастърс турнира в Индиън Уелс. Първата ни ракета надделя над 12-ия в света Хуберт Хуркач в истинска гладиаторска битка, в която и двамата опоненти показаха най-добрия си тенис, предоставяйки страхотно зрелище на зрителите по трибуните на централния корт, съобщава Tenniskafe. Днешният успех бе много специален за нашия сънародник и по още една причина – той бе номер 100 за него на ниво ATP 1000.
 
Предстоящият полуфинал ще бъде седми за Димитров на Мастърс, както и първи от 2019 г. насам, когато отстъпи пред Новак Джокович в Париж (6-7, 4-6). В битка за място на финала първата ни ракета ще се изправи срещу Камерън Нори, който по-рано тази вечер записа категорична победа над Диего Шварцман (6-2, 6-0). При евентуална победа срещу британеца Димитров ще се завърне в Топ 20 на световната ранглиста при нейното обновяване в понеделник.
 
"Не съм изненадан, че Камерън е на полуфинал. Той играе много добре от доста време насам. Имах възможност да гледам някои от мачовете му и съм впечатлен. Кам е много талантлив играч и опасен опонент. Не знам какво точно ще се случи, но това, в което съм сигурен, е че изобщо няма да ми е лесно срещу него", каза Димитров в интервюто на корта.
 
"Днес успях да остана в мача. След първия сет ми беше доста трудно да намеря начин да поддържам темпото на Хуберт и да продължа да играя на високо ниво. Все още бях изморен от мача срещу Медведев и не мисля, че имах достатъчно време да си почина и да се възстановя напълно. Въпреки това обаче знаех, че съм способен на още нещо голямо. Бях наясно, че трябва да подобря играта си и да бъда по-агресивен, ако искам да имам шансове да спечеля. В хода на мача постепенно започнах да разчитам сервиса му по-добре. Продължавах да се боря и да вярвам. Мисля, че в крайна сметка точно това направи разликата", каза още първата ни ракета.
 
Всички 14 аса в двубоя бяха дело на Хуркач, но въпреки това предимството на поляка по отношение на спечелените на сервис точки не бе чак толкова сериозно (68-64). И двамата опоненти реализираха по три пробива, като Димитров го направи от четири възможности (75%), а полякът – от девет (33%). Общият брой спечелени точки бе 101-100 в полза на Хуркач, но Димитров бе по-прецизен в решаващите моменти и това му донесе успеха в двубоя.

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени