Гроздан Караджов: Застрашени са 4 млрд. лева европейски средства към общините

По думите му до 10 дни се очаква да приключи ремонтът на "Витиня" на стария път, по който се движи тежкотоварният трафик

Гроздан Караджов
Гроздан Караджов Източник: Zonanews

Застрашени са над 4 милиарда лева европейски средства към общините, които ако не си изпълнят обектите държавата ще върне 100 процента от европейската субсидия. Това признание направи по БНТ регионалният министър от ИТН Гроздан Караджов. 

 

"Инфлацията изяжда стойността. Има дефицит на материали поради повишаването на цените, но фирмите се преподписаха договорите", добави той. Караджов поясни, че всичко, което се употребява на пътя е по-скъпо, с изключение на скалната маса.

 

По думите му до 10 дни се очаква да приключи ремонтът на "Витиня" на стария път, по който се движи тежкотоварният трафик.

 

"От понеделник ще качим обратно тежкотоварният трафик на магистралата в посока към Варна, като другата посока ще остане още 2-3 месеца долу, докато не приключи ремонтът. Подхванати са 2500 километра - довършваме стари проекти и започнахме нововъзложени трасета. Ще се извършва независим контрол, на случаен принцип при издаване на обектите", допълни Гроздан Караджов.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени