Хамид Хамид: Радев разедини нацията, ДПС ще направи всичко възможно да не бъде преизбран

За Пеевски са дадени информации от лобисти и са подвели властите в САЩ, убеден е народният представител от ДПС

Хамид Хамид
Хамид Хамид Източник: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ДПС не може да прости провокацията на президента Румен Радев при въпроса му коя е родината - майка на лидера на партията Мустафа Карадайъ. Това стана ясно от думите на Хамид Хамид в ефира на предаването "Събуди се" по NOVA. ДПС ще направи всичко възможно да не бъде преизбран Радев, така както направихме всичко възможно да го изберат. Защото Радев бе избран с гласовете на ДПС. Много често нашата подкрепа е решаваща – така стана ясно и при Петър Стоянов, беше категоричен Хамид.

 

"Партията ще се сбере другата седмица и тогава ще се реши дали да издигнем собствен кандидат или да подкрепим някого. Все пак първо трябва да видим всички издигнати кандидати, за да решим. Ако издигнем кандидат, то той ще бъде истински обединител на нацията. Все още няма спрягани имена", разкри той. 

 

Хамид коментира и новата партия на Василев и Петков. "Това е партия на кръга "Капитал". Това са представители на този кръг. Интересно е как този проект се представя и като формация на президента и като такава на кръга Капитал. Това е толкова захаросано представено, като филма "Борат". Това е "Борат 3", каза Хамид. 

 

"Нека се докажат, ще ги видим на избори. Това са правилата на демокрацията, можем да помогнем на тези момчета да стигнат далече с идеи и диалог", призна той. Направеното от българското правителство за "Магнитски" бе незаконно и ЕК го потвърди. Ние имаме много данни, че за Пеевски са дадени информации от лобисти и са подвели властите в САЩ, каза още народният представител от ДПС. "От няколко статии на самите лобисти четохме доста интересни неща - че те могат да достигнат до всеки чиновник в САЩ и да му повлияят", обяви той.

 

"От една страна са твърденията, че е замесен, а от друга са фактите. Ние имаме отговори от всички български институции, които имат отношение по темата, че няма данни за такова нещо. Ние сме оборили всяко твърдяно нещо в мотивите на акта "Магнитски" с официални документи", каза политикът. 


"В ЕП се чуха доста позиции на различни рпедставители от различни държави. Стана ясно, че Европа няма да допусне едностранни действия на която и да е държава. Няма как да се допускат действия, които нарушават тези регламенти на ЕП. Получи се остро писмо от ЕК до българското правителство преди време по темата. В дебата стана ясно, че Европа трябва да вземе в свои ръце осветляването на корупцията", каза Хамид. 

 

"Депутатите в ЕП се обединиха около тезата, че липсва необходимото законодателство и институции, които да вземат мерки", добави той. 
 

Още от "България"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени