Херо Мустафа посети Служба "Военно разузнаване"

Директорът на СВР бригаден генерал Венелин Венев потвърди решимостта на Службата за поддържане на устойчиво партньорство

Херо Мустафа на посещение в "Служба Военно разузнаване"
Херо Мустафа на посещение в "Служба Военно разузнаване" Източник: МО

На 30 септември Н. Пр. Херо Мустафа - извънреден и пълномощен посланик на САЩ в България, посети Служба "Военно разузнаване" (СВР), съобщават от пресцентъра на МО. В срещата участваха служебният министър на отбраната Георги Панайотов, представители на посолството и ръководството на СВР.

 

Посланик Мустафа изрази благодарността си за отправената покана и възможността да посети за първи път Службата. По време на разговорите бяха обсъдени актуални теми от взаимен интерес. Изразено беше задоволство от високото ниво на двустранните отношения и готовността за задълбочаването и разширяването им.

 

Министър Панайотов очерта съвременните предизвикателства за сигурността пред евроатлантическата общност и готовността за продължаване на съвместните усилия за преодоляването им.

 

От своя страна директорът на СВР бригаден генерал Венелин Венев потвърди решимостта на Службата за поддържане на устойчиво партньорство, като посочи, че посещението на посланик Мустафа се приема от българското военното разузнаване като израз на доверие между двете страни.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени