Хиляди бесни българи от Италия и Испания: Радев, ти си идиот! Как ще гласуваме на Великден!?

Румен Радев обяви вчера, че насрочва парламентарните избори за 4-ти април, а днес вече се надига цунами от невиждан хейт от страна на българите, живеещи в Италия и Испания. В двете страни има над 1,4 милиона нашенци

Румен Радев и Десислава Радева
Румен Радев и Десислава Радева Източник: Президентска администрация

Причината за гнева им е решението на Румен Радев да насрочи вота за… католическия Великден. 

„Как ще гласуваме навръх Великден тук!? Този нормален ли е? От 4 дни в Мадрид се описва какви мерки ще бъдат предприети тогава. Президентът няма ли администрация да му обясни, че ако наистина мерките влязат в сила, ние не сме в състояние да гласуваме. Няма кой да ни пусне“, категорична е Николая Кръстева в група на българите, живеещи в испанската столица. След нейния пост се заформя унищожителна критика от над 120 недоволни.

Припомняме, че в Германия канцлерът Меркел иска локдаунът да остане до Великден, което означава, че и там ще е невъзможно българите да се юрнат да гласуват.

„Онзи ден в Италия имаше над 600 починали, с което бройката мина 80 000! 14 000 заразени. Засилват мерките, по Великден никой няма да го пускат да ходи при роднини. А нас като кажем, че искаме да гласуваме, знаете ли как ще ни погледнат!? Идиотия“, беснее пък Васил Гарев, който от 12 години живее в Милано.

Източник: 7Дни София

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени