Христо Иванов-Бойкикев: Да не се опитват да ни прехвърлят отговорността за невъзможността си да формулират кабинет

Видяхме една доста съмнителна персонална атака срещу Асен Василев, добави Иванов-Бойкикев

Христо Иванов-Бойкикев
Христо Иванов-Бойкикев

Оставаме в очакване колегите от "Има такъв народ" да покажат състав на Министерския съвет, който предлагат, да дадат формулата и да кажат дали всъщност ще има ясни политически ангажименти по конкретни политики. В светлината на това ние ще преценим дали "Демократична България" ще подкрепи това предложение. Това заяви пред журналисти в парламента съпредседателят на "Демократична България" и знаков коминтерновски наследник Христо Иванов.

 

"Нека никой не се опитва да ни прехвърля отговорността за това, че не може да даде убедителна политическа формула и да отговори на фундаментални въпроси за структурирането на политическото пространство", отговори Иванов на острата декларация на "Има такъв народ".

 

"Последните дни участваме в разговорите така, както ги структурираха от "Има такъв народ". Освен разговорите, които се водят при закрити врати, ние имаме публична отговорност към нашите избиратели, към обществото, когато става дума за процеса, който ще доведе до излъчване на правителство. Нито един от принципните въпроси, които вчера поставихме, днес не получи отговор. Ще има ясно поет политически ангажимент по отношение на определени политики или просто ще си водим раздумки? Второ – важността на хората, които ще бъдат предложени и техните качества. Използвахме пример с трима души, които получиха огромно обществено внимание и доверие, които атакуваха схемите на ДПС. В този смисъл е важно да се следват парите", посочи съпредседателят на ДБ, цитиран от БГНЕС.

 

Иванов призова партията победител на изборите да се разграничи убедително не само от ГЕРБ, но и от ДПС. По повод на думите на Тошко Йорданов, че финансовият министър в служебното правителство Асен Василев е участвал в кражба на интелектуално собственост като директор на фирма, Христо Иванов посочи: "Видяхме една доста съмнителна персонална атака, която смесва факти от търговски спор с квалификации от Наказателния кодекс. Надявам се, че това е просто въпрос на неумение от колегите да си формулират тезите".

Още от "България"

Последни новини

Най-четени