Христо Иванов-Бойкикев: "Има такъв народ" са непредсказуеми

Не получихме предложение за премиер, а матрьошка от черни кутии

Христо Иванов-Бойкикев
Христо Иванов-Бойкикев

На Демократична България липсва критичната минимална доза информация, на базата на която да се вземе решение. Не знам каква е формулата, но това, което се очертава, ме безпокои. Начинът, по който стана появяването на Пламен Николов, много ме притеснява. Става дума за процес без предсказуемост. Това каза коминтерновският наследник Христо Иванов-Бойкикев в предаването "Неделя 150" по БНР.

 

Той обясни, че иска да раздели коментарите за персоната и очакванията за този един от най-високите постове в републиката. "Това не е просто някаква длъжност. Не може да си позволим да влизаме в режим просто на даване на шанс. С 65 депутати очевидно нищо не може да се направи. Тук е изкуството да намериш общи знаменатели, доверие и диалог от останалите партии, а не да искаш подкрепа на всяка цена", подчерта Иванов-Бойкикев.

 

"Има разлика между нас и БСП затова, че може би БСП изхожда от реалността на своите резултати на два поредни избора. Ако тази тенденция продължи е лесно да си представим мотивацията на БСП, ние не сме в тази ситуация. Ако ДБ е встрани от правителството, в ДПС ще са щастливи. Не получихме предложение за премиер, а матрьошка от черни кутии", подчерта коминтерновският наследник.

 

"Не сме взели окончателно решение, ще изчакаме до последния възможен технологичен момент, за да видим ИТН в каква посока ще тръгнат. Не ни плашат нито предсрочни избори, нито изолация", каза още Иванов. "Не се работи с политика на свършените факти...", повтори всеизвестната истина Бойкикев.

 

"С нас в петък бяха водени разговори само за личността на Петър Илиев. Имахме дълъг разговор за личността му. Аз се опитах да обясня защо не е подходящ за премиер, добави Иванов. "За нас е проблематично да бъде и министър", добави той. "Оставаме с някаква надежда към ИТН. Не сме затворили вратата, даваме им сигнал, че тези им действия няма да доведе до нашата подкрепа", категоричен беше Иванов.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени