Христо Иванов-Бойкикев: Нападките на Тошко Йорданов са сигурен начин да не проведем сериозен разговор

Правителство на малцинството на ИТН ще е целувка на смъртта, добави коминтерновският наследник

Новите коалиционни партньори Христо Иванов и Слави Трифонов
Новите коалиционни партньори Христо Иванов и Слави Трифонов Източник: Breaking

Ако има правителство на малцинството само с гласовете на "Има такъв народ", това много бързо ще се превърне в целувка на смъртта. Това заяви пред БНР съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Според Иванов това ще бъде поредното правителство, "което ще се носи по вълните на едни неясни мнозинства и винаги по тези вълни ще виждаме медузите на ДПС".

 

В интервю пред радиото той заяви, че компанията в опозицията и компанията в управлението могат да бъдат най-различни. "Ясно е, че имаме политическа криза и тя не може да бъде разрешена, без да се реши проблемът корупция – това е диагнозата. Докато не се появи парламент, който да осъществи лечение, тази криза ще стои", смята Иванов.

 

Той добави, че много хора са склонни да сведат разговора до "интрижки за постове". "Не искаме нито порции, нито постове", каза Иванов, с което влезе в противоречие с множество изявления по казуса както на хора от ДБ, така и от ИСМВ, които не спират да се самопредлагат за министри от месеци, още по време на 45-то НС.

 

Той не отрече, че е възможна подкрепа от страна на "Да, България", но само ако се следват определени приоритети. "За да подкрепим, ние трябва да видим минимум шанс това управление да свърши някаква работа", каза Иванов.

 

Относно нападките от страна на Тошко Йорданов в "Туитър", Христо Иванов коментира, че това е "сигурен начин да не проведем сериозен разговор".

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени