Хунтата гази с ботуши законите: Агенти на ДАНС са нахлули в ГДБОП и прокуратурата по заповед на Рашков

Поискали са цялата секретна информация по водените разработки и наказателни дела

Служител на ДАНС
Служител на ДАНС Източник: ДАНС

В ход е безпрецедентно изнасяне на класифицирана информация в историята на българските секретни служби и независимата съдебна власт, съобщава ПИК. На практика от службите и от прокуратурата в този момент се изнасят секретни разработки по стотици разследвания и наказателни дела.

 

Служебният вицепремиер по сигурността и вътрешен министър Бойко Рашков е разпоредил рано тази сутрин ДАНС да изнесе цялата секретна информация, която се съдържа в Главните дирекции "Борба с организираната престъпност" и "Национална полиция".


Агенти на контраразузнаването са нахлули и в прокуратурата, като са поискали цялата секретна информация по водените наказателни дела. 

Действията на агентите на ДАНС, чието ръководство бе сменено преди по-малко от две седмици, вероятно ще засегнат и антикорупционната комисия.


Целта на Рашков е в следващите седмици до провеждането на предсрочните парламентарни избори страната да бъде залята от компромати, което пряко да повлияе на резултата от вота.

 

Всичките действия на Рашков се предприемат под личното наблюдения на разследвания за търговия с влияние президентски секретар Пламен Узунов, който държи непрестанен контакт с ръководителя на метежа Румен Радев. 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени