Хунтата смени и ген. Коджейков

Новият директор е Златко Златев

Ген. Тодор Коджейков
Ген. Тодор Коджейков Източник: Offnews

Шeфът нa прaвитeлcтвeния Aвиooтряд 28 (наричан днес Държавен авиационен оператор, бел.ред.) гeн. Тoдoр Кoджeйкoв e пoрeдният виcш държaвeн cлужитeл, кoйтo е cмeнeн oт cлужeбнoтo прaвитeлcтвo. Това е съобщи за "24 часа" служебният министър на транспорта Георги Тодоров.:
"Разделяме се с г-н Коджейков по взаимно съгласие. Благодаря му за работата, която е положил в Държавния авиационен оператор", каза Тодоров.

 

Новият директор е Златко Златев. Той е пилот, работил е и в отряда, но е бил няколко години и ръководител на авиобаза "Крумово", дългогодишен летец.

 

Генерал Тодор Коджейков, който бе и лична охрана на премиера Бойко Борисов, влезе като изпълнителен директор в правителствения авиоотряд на 7 октомври 2015 г. Преди това - през февруари 2014 г., той подаде оставка като шеф на Националната служба за охрана пред тогавашния президент Росен Плевнелиев. Така Коджейков зае място сред ръководителите в транспорта, които преди това са били в служби по охрана и сигурност - така беше и с шефа на летище София Владимир Рапондиев, както и с покойния директор на Гражданската въздухоплавателна администрация Станимир Лешев.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени